Updates on Twitter!

- "Heart and Greed" Week 2: averaged 21.5 points.
- "My Ages Apart" Week 5: averaged 23.2 points.
- "Heart and Greed" Sub Song 3 MV
- "The Exorcist's Meter" Sub Song (Ram Chiang & Hubert Wu Acoustic Version)
- TV Awards Presentation 2017 Nominations
- "Heart and Greed" Sub Song 2 (Full Version)
- "My Ages Apart" Sub Song (Full Version)
- 《包青天再起風雲》 "Justice Bao: The First Year" Costume Fitting & Blessing Ceremony
- Nancy Sit, Louis Yuen, Bernice Liu, Johnny Tang & Joyce Chan on "Starry Starry Talk"
- Bobby Au Yeung Wins 'Best Comedy Performance' at the 22nd Asian Television Awards

follow me on Twitter

Check the side bar for upcoming series updates!


List updated on Thursday, December 14, 2017.

Sunday, July 15, 2012

Artiste Interviews with Mandy Wong

July 15, 2012
胡杏兒爆黃智雯遊戲情關

女人的終身事業,莫過於找到一張長期飯票!與男友黃宗澤感情穩定、獨欠一紙婚書的胡杏兒,亦望好姊妹黃智雯(Mandy)能找到幸福,故不介意擔起媒人婆角色,杏兒踢爆Mandy甚受異性歡迎,指她只愛遊戲人間,感情事僅屬次要,Mandy聞言辯稱自己用情專一,兼喜歡「熟男」!

面對前輩緊張

黃: 黃智雯
胡: 胡杏兒

胡:2009年拍《巴不得爸爸》你做我細妹,印象係好乖、好靚同清純,好多新人講唔到對白,唔識做表情、緊張、唔畀心機,你就冇呢啲問題,做到角色要求,傻傻哋得嚟又有喜劇細胞。

黃:我不知幾緊張,第一套算多戲嘅劇。

胡:你第一套劇係咩?

黃:《東山飄與西關情》,《巴》劇係第三部。

胡:不過識你之後覺得你好noisy!

黃:初時識你唔敢出聲,你係大前輩,你坐喺張櫈度令我好緊張囉。

胡:我不知幾nice。

薯片攻略

黃:咁又係,成日買chips畀我哋食。

胡:因為我要整肥你哋,講真我覺得好多新人冇天分,唔識點做。我初初入行都好緊張,又成日垂低頭,試過畀導演鬧添。但你冇呢啲問題,後來先知原來你演藝出身,應該係有幫助。

黃:咁對手都好緊要,《巴》劇算係我第一部可以輕鬆去享受角色嘅劇。

埋堆組三八會

胡:你記唔記得第一次見到我係點?

黃:覺得呢個女仔好濃妝囉!以前細細個睇你啲劇,最鍾意《衝上雲霄》,啲人成日話你cool,其實都唔係,反而令我呢啲後輩感染到你份熱情,好舒服,好有姊妹feel。

胡:因為你傻嘅囉!大家都好快混熟、好夾,我喺圈內唔係好多知心友,除咗你係仲有胡定欣、陳敏之,大家間唔中有聯絡。

黃:你攞視后之後不斷去內地掘金,好難聯絡,惟有用微信聯繫咋。

乘機偷師

胡:後尾我同你、胡蓓蔚、姚子羚、胡定欣設咗三八會,本來諗住每個月食一次飯,但我比較busy,你呢啲後起之秀又追得咁急,所以咁耐以嚟都係食得一次。

黃:哈哈!雖然你成日唔喺香港,我都不時問你意見。

胡:我都開心你信任我,記得你拍《On Call 36小時》有啲問題搵我傾,都幾warm,我都有睇《缺宅男女》,見你可以冇包袱咁演,同埋講對白好快囉!

黃:你講對白都好快又清楚,所以向你學習,我做新人時,有問題會問你,你又解答到,無聊到着衫問題都會問你意見。後尾拍戲壓力大試過唔開心,第一個諗起你,約你出嚟問意見。

胡:你上年係熱門「飛躍」獎候選之一,其實我支持你嘅,攞獎指日可待。

恨識熟男筍盤

黃:拍《怒火街頭》嗰時,成日得我哋兩個,我同你會講男仔經,仲成日叫你介紹男仔我識,你話如果搵到結婚對象,記得要畀你過目先。

胡:係呀!之前傳你同羅仲謙都會八卦吓,好似真係有啲嘢,不過你話冇咪信你囉,我覺得你幾受男仔歡迎,公司都有個PA幾鍾意你。

黃:唔好意思,我係好多個PA嘅女神。不過你快啲介紹個我識啦!

胡:你呢啲射手座嘅人係好鍾意遊戲人間,唔係好嚮往拍拖。

黃:係鍾意玩,但我鍾意成熟型男士,你話識好多做律師、醫生朋友嘅?

胡:係都留番畀自己啦!

黃:你仲要揀咩?

胡:不過你會hurt仔,玩兩玩就唔要。

黃:我好專一o架!

胡:好啦!有好嘢留畀你。其實我同你有啲似,都係事業型,唔算超級大美女,你可塑性高,見到你好似見到自己咁,你又做師奶、乖乖女、傻妹咁,希望可以再嘗試其他唔同角色,因為同一image好悶,一年拍三、四部差唔多會想死。我睇好你今年攞「飛躍」,《缺宅男女》嘅關二嫂咁犀利,做戲放已經成功咗一半。

黃:點可以再做好啲?

易上難keep

胡:有前輩同我講上位易、keep住難,我都經歷咗好多先行到今日,開始已經有好多機會,去到中間都會有樽頸位,做過好多角色後又開始重複,觀眾開始去挑剔瑕疵,所以你要有心理準備。

黃:我之前兩套劇角色都唔討好,試過畀人人身攻擊,好多負能量。

胡:我都係超級勁負面,大家case唔同,你係因為角色,人哋憎你即係你做得好,但要聽意見再檢討,到你做到話你唔好嘅人都讚你,咁就冇人可以打敗你。

黃:都幾難!我覺得你EQ勁高,但演技唔係逼就出到。

胡:我都經過好幾年先諗通,同埋有劉松仁同陳錦鴻兩個前輩教我好多,所以遇到前輩不妨問多啲。《流金歲月》嗰時太多人讚,自己都會飄飄然,覺得唔係好難啫,但冇人話我知之後條路仲難。

黃:同你傾偈真係獲益良多!

後記:吵耳女人

Mandy、胡杏兒外表斯文,原來兩個女人碰上都可以吵耳非常,訪問期間她倆不時開懷大笑,對話內容還夾雜不少有S尾音的英文,例如「oks」、「hellos」、「byes」等,聽落奇怪,她倆卻講得順口。Mandy自爆這些奇特英文乃她帶頭講起,久而久之更感染了身邊朋友,杏兒便是其一,說到這「鬼主意」,Mandy傻氣地說:「我覺得好得意囉!」

071512_01
杏兒與智雯感情要好,經常互訴心事。

071512_02
胡杏兒自覺與黃智雯都是事業型,看到她好像見到當年的自己。

071512_03

071512_04
胡杏兒與黃宗澤已十分穩定,有「筍盤」她會介紹給黃智雯。

071512_05

--------------------

July 29, 2012
羅仲謙激嬲黃智雯尋開心

「關二嫂」黃智雯(Mandy)與羅仲謙雖然曾經傳緋聞,但私下確實Friend過打Band,面對性格慢熱的Mandy,謙仔最愛挑戰其底線,出盡力捉弄兼挖苦,直至Mandy擺出一副嬲怒樣,謙仔才會自得其樂,一臉滿足地收手,難得伊人不計前嫌全數收下,所以說,好朋友也要一凹一凸才能成事!

緋聞男女互相挖苦

M︰黃智雯
H︰羅仲謙

H︰你根本就唔想畀我知,其實係偷望緊我,唔係點知我Body好呢!我真係好鍾意取笑你,你成日懵吓懵吓,基本嘢都唔識,好似插蘇點插都唔會識。

M︰女仔就係要等人照顧,我扮唔識啫!咁點解你要操42吋胸肌?由瘦削仔變大隻仔?

H︰睇得西方電影多,覺得男仔演技外,身形都好緊要,好想模仿,所以拍《搜》劇時開始操,德哥畀兩種運動揀,我揀有得騷body嘅打拳。

M︰之後轉埋型?

H︰套劇出後大家buy,訪問都要除衫,所以keep住呢副身形,咁吸唔吸引到你?

M︰你好少喺我面前除衫,唔得啦!因為你個胸大過我,戴10個bra都唔得,但又唔鍾意好瘦削,有少少肉地都好,當係咕(o臣)!不過你都有優點,係體貼同細心,同你做拍檔係幾享受。

H︰我知我把口好衰,又成日蝦你。

M︰係啦!我唔知點解會受,又唔會還擊。

H︰因為我一啖沙糖一啖屎。

M︰呢個都係追女一個招數。

H︰我有追過你咩?

M︰冇呀!即係話可以用喺追女仔度,我夠冇話鍾意你,自作多情、口花花。

H︰所以咪累到你囉!13個緋聞女友有你,好在大家唔介懷。

M︰其實如果我想深入去了解一個男仔,我係被動同慢熱,但一熟咩都同你講。

H︰嗰時你就係想深入認識我。

M︰點解?唔好作個故事出嚟!

H︰哈哈!所以我鍾意你有被虐囉,挖苦你嗰時,你一嬲我就好開心,因為知你嬲就係嗰刻,之後又冇嘢。

揀女友要思想成熟

M︰某程度我幾了解你,處女座男仔幾保護自己,表面好似好多嘢講,但又好驚人見到你最入面。

H︰所以同你唔好太friend,要避忌少少,費事第時有咩事累到你就唔好,咁之前我發生事有冇人打畀你?

M︰基本上你有咩事,啲人都會即刻打畀我。問題係我以後仲要搵對象o架!講到擇偶條件,我覺得年紀唔係咁緊要,主要係take care到我,思想成熟嘅男仔。

H︰你對住情人係小女人,好遷就得人,又襟鬧。我細個拍拖會諗對方高度,依家要思想成熟,相處舒服,有共同理念,最重要係陪你過埋呢一生。

演情侶獻螢幕初吻

H︰當年同你拍劇集《搜下留情》認識,我覺得你戲內戲外好唔同,戲入面好笨,收工就靚靚女咁,呢樣最深刻,你螢幕初吻仲畀咗我,而且主動錫我添!

M︰對你第一個印象係死o靚仔,但相處落原來都幾紳士。

H︰套劇係大家事業轉捩點,大隻仔同鵪鶉妹。

M︰做惡霸二嫂之前,啲人都冇忘記鵪鶉妹。

H︰之後同你都有緣分,部部劇都遇到你,咩關係、情侶都做過,連監製都唔知我哋做咗幾多次情侶。

M︰套劇開頭以為唔使錫你。

H︰開頭你唔肯添!到說服咗你先肯。

M︰人哋係鵪鶉妹,點會主動錫男仔,其實好樂意畀個螢幕初吻你,但如果唔使當然最好啦!

H︰可能你畀人感覺係主動少少,但會有啲收埋自己情感,要同人撻着先得,係慢熱嗰種。

M︰《搜》劇時以為大家唔係好出聲,但你竟然喺架Van仔度撩我講嘢。

H︰你夠唔似得依家咁Mandy,我仲係謙仔,出咗名講嘢都大聲啲。記唔記得《搜》劇我成日赤膊,問你做咩唔望我?

M︰當時心諗「做乜啫,你覺得自己好型咩?」

後記︰碰面嘈爆似街市

鏡頭前的Mandy較寡言,但私底下卻喋喋不休說不停,還不時夾雜着英文,十足傻大姐般,就如訪問當天,面對羅仲謙講到眉飛色舞,她卻找不到位置插嘴,接着把心一橫向謙仔重複說︰「ask me questions!你有冇咁多嘢講吖!」不過謙仔卻睬你都傻,還繼續發揮挖苦精神︰「你成日將句說話不斷重複,好嘈呀!」兩人你一言我一語,誰也不肯讓步,令餐廳頓時變成街市般「熱鬧」!

072912_01
曾經傳緋聞的羅仲謙及黃智雯,私底下原來相當老友。

072912_02
羅仲謙最愛挖苦黃智雯,笑言一見對方嬲就很開心。

072912_03
黃智雯的螢幕初吻,就這樣獻了給羅仲謙。

072912_04
黃智雯大讚羅仲謙體貼細心,並相當享受與他合作拍劇。

072912_05
羅仲謙身形fit爆,難怪經常在鏡頭前騷肌。

072912_06

--------------------

August 5, 2012
智雯求子珊催旺桃花

黃智雯(Mandy)與徐子珊這對「哎吔姊妹」,一個性格男仔頭,一個被標籤為性感icon,身為妹妹的Mandy向家姐子珊取經,望吸納更多異性緣,然而於子珊眼中,卻認為這些外觀及緋聞均是負累,反之做回真我更有吸引力!演齡尚淺的Mandy,透露角色有時難抽離,與對手戲中戲外關係易混淆!

黃:黃智雯
徐:徐子珊

黃:我記得我參選港姐嗰年,係你同阿哥(林峯)做表演嘉賓,當時我好enjoy,因為有好多舞跳,好似參加一個舞台劇咁,同埋覺得你哋跳舞好叻,十分婀娜多姿好性感,露晒腰咁,其實見你真人之前,喺你參選時已經留意你,你嗰屆有好多人跳舞,不過你好標青,所以話學過跳舞參選係有幫助,對成件事有信心,覺得你會贏。

徐:對你有印象係睇《巴不得爸爸》,覺得你幾有energy,新人演戲要到位又唔搶戲係幾難,不過你就拿捏得好好,我唔係睇咗好多集,但覺得呢個女仔幾decent,幾有potential,咁你仲好young ,我入行都25歲啦!

黃:我24歲先選港姐,都入咗行4年幾。

徐:你pick up得好快,仲有好多時間,睇好你!

保持真我 自然吸引

黃:家姐你可唔可以教我點先可以吸納到異性緣?

徐:個人要decent,行出嚟先舒服,冇緋聞唔重要,反而有係包袱,唔知我係樣衰定咩,任何人同我拍都中,可能性格問題,本身唔鍾意扮靚,同男仔會有話題啲,可能會令身邊人誤會,我覺得some how係有少少負累,人哋只記得你啲緋聞,focus唔到演咩角色最好囉!

黃:咁冇緋聞亦有好處,我性格都係同男仔易friend,有啲女仔比較嗲,我就係又爽又傻,同男仔會搭晒膊頭,但我唔會易惹呢啲囉!可以focus做戲。

徐:你睇我今時今日,人哋唔會覺得我喺度做緊戲!

黃:咁有時你拍緊劇,因為某啲緋聞令傳媒追訪你,某程度上都會影響自己心情,拍嘢又分心。

徐:我都係易分心,所以唔係好恨異性緣。

黃:係恨真命天子!

徐:我咁嘅年紀仲坐喺度同你傾偈,你仲同我講呢啲嘢?你點覺得我好有異性緣先?

黃:我係女仔都覺得你有一雙電眼,何況係男仔呢?男仔睇女仔多數會睇樣同身材,好明顯一定係會吸引多啲男仔先。

徐:你唔好唔記得我拍《學警》時剷青喎!咁即係點呀,言下之意即係想有多啲人追?做自己囉!係好娘,但it's true,每個人最吸引係好nature做緊自己,姑勿論人哋認唔認同,有啲人覺得扮晒嘢,我成日都有negative commend,覺得我唔係做緊自己,我同你哋私下相處係做緊自己,不過同唔熟人相處唔會展現,正常人會保護自己啦!
角色混淆 難分真假

徐:喺外觀上,我day 1唔aware,但當有10個人同你講,就發現呢樣嘢原來等同於性感,其實我唔buy,有少少難接受,都唔希望外觀會影響將來老公純粹睇呢樣,有危險性,反而希望對方係真正了解我個人係點。

黃:即係你覺得一個decent男仔,會識得點樣入手?

徐:我唔prefer對方鍾意我個劇邊個角色,因為咁只係鍾意你個角色,可能唔係鍾意你,有混淆囉!

黃:係咪覺得呢樣嘢係做呢行好大障礙?

徐:係,幾危險,好難解決,所以都係靠直覺。

黃:基本上我入行後冇咩機會識到圈外人。

徐:會唔會揀圈內人?

黃:以前一定唔會,依家愈來愈覺得唔到自己揀,但有時會覺得,遇到個圈內男仔會睇唔得清呢個人,其實係做緊戲定係做緊自己,所以好難去放開自己,會諗係咪要嘗試畀對方了解自己呢?但另方面又會覺得圈內人好唔可靠,好假,分唔清,可能大家拍同一套劇,但又追緊你。

徐:當然,I agree!你知道仲慘,可能演緊戲,但用同一方法去追囉!

黃:可能佢代入角色啫!

徐:好易混淆!你有冇混淆過?

黃:……冇喎!

徐:我見到你眼神有猶疑。

黃:如果太清醒好難去投入拍情侶囉!拍完都有段時間唔慣,一個星期左右。

徐:咁就唔得啦!應該完晒廠得番幾日外景就close啦!

舞林高手 自小學藝

黃:我知道你都鍾意跳舞!

徐:4歲阿媽就帶我去跳ballet,後來因為屋企唔再畀錢,我就去考scholarship,結果10幾歲就轉跳hip hop jazz。

黃:我細個阿媽唔畀我跳,逼我學琴,到5、6年級正式學後來仲好努力考入演藝,但當由興趣變成主修科時又好大壓力,開始成日唔開心,之後轉咗讀戲劇。

徐:我跳咁多年舞都係表演冇比過賽,因為唔鍾意,以前教跳舞都係齋搵錢,享受唔到。

黃:我每年都去英國跳舞,好欣賞外國人無論老幼一齊同課室跳,大家唔介意你跟唔跟到,所以好享受。

080512_01
黃智雯(右)自言性格又傻又爽,要向緋聞女王徐子珊學習如何吸引異性。

080512_02
子珊認為緋聞太多反成負累,令工作分心。

080512_03
Mandy與徐子珊這對「哎吔姊妹」,除了傾工作還會互訴心事。

080512_04
徐子珊和黃智雯熱愛舞蹈,有機會亦切磋一番。

080512_05

080512_06
演齡尚淺的Mandy有時會把持不住,對角色和現實出現混淆。

080512_07
徐子珊、黃智雯同樣獲得家人愛錫及支持。

080512_08

--------------------

August 12, 2012
馬國明唔候擒追女要夾

被喻為城中筍盤的無綫小生馬國明,對愛情可謂相當執着,既不相信一見鍾情,亦抗拒齋睇外表,直言會從性格及相處方面入手,一切由朋友關係演變。而黃智雯亦贊同雙方溝通最重要,雖然經歷過愛情失敗,但伊人仍未氣餒,揚言有信心會找到一個心靈上滿足到她的另一半!

黃:黃智雯
馬:馬國明

馬:識你之前覺得你好斯文,因為港姐有光環箍住,美貌與智慧並重,但識落之後覺得以你性格,點會揀去選港姐,而唔係直接讀訓練班。

黃:播《衝上雲霄》時我做緊空姐,有少少迷戀你,入行之後逐一同劇中演員合作好開心,同你合作之前覺得你好寡言,識咗之後原來你幾口花花,但整體嚟講都好隨和同冇架子,畀我感覺你係好願意同新人,或者同你唔同輩分嘅人share自己經驗,好舒服。

馬:演戲方面,覺得你係多面化,外形着數,唔局限小家璧玉,做八婆都得,公司好多花旦因為外形、聲線局限咗。

黃:咁同你都係合作過《On Call 36小時》,有冇咩難忘事?

口花花冇被投訴

馬:你錫我囉!記得當日你好緊張,可能你比較少喺鏡頭前錫男仔啦,所以我就盡量令氣氛輕鬆啲,講冷笑話,仲話錫多幾次就好嘞!

黃:都唔係好緊張,係驚,因為要主動,你啲fans聲勢浩蕩,驚佢哋憎恨我,平時我唔會主動錫男仔,但劇入面就要對你同袁偉豪主動,嗰刻要說服自己先。

馬:我覺得你錫袁偉豪自然啲,可能係拍我先啦,有經驗pick up得快啲。

黃:點解你個個劇都撩女仔?

馬:想令對方輕鬆啲啫!之前同賈曉晨拍《飛虎》,佢好緊張,衫又sexy,惟有氹吓佢。

黃:如果你想追一個女演員時咁點?人哋會唔信你囉,你對個個都係咁。

馬:咁呢啲會feel到嘅,憑住認真嘅眼神,女仔好敏感,不過我咁耐冇畀人投訴過。

曾遭人哋粉絲「問候」

黃:不如講吓演戲心得啦,我覺得你咩角色都handle到,乖仔同反派都OK,我演嘅角色都好大range,拍嗰排仲會入咗戲幾個月添,你會唔會?

馬:我都會,但冇試過出唔到嚟,演技好多嘢係鋪出嚟,演員冇一個特定形象係最着數,當你冇枷鎖時就咩都做到,所以我唔介意人哋點睇我。

黃:有冇試過畀人用難聽說話鬧過?

馬:梗係有,出道時畀人粗口問候,可能佢係第二個人嘅fans就攻擊我,但我又好淡然,笑一笑就算,每個演員都會畀人鬧,影帝都畀人鬧,所以唔好對外間評語太上心。

黃:咁你真係要教吓我,之前二嫂同《on call》時都好多負面聲音,開頭會唔慣同唔開心,覺得係鬧緊自己,但後來因為套劇轉變,觀眾又會好鍾意你,所以我覺得有時唔睇啲評語仲好。

馬:當笑話去睇,要豁達,演員係有好多附帶嘢,收得呢份人工就包埋,畀人鬧或者畀傳媒追訪,幾好形象都會有人唔鍾意你啦!如果抵受唔住就倒不如轉行。

和平分手 未嘗愛情最痛

黃:以前點追女仔?

馬:態度凝聚對方會知,都冇咩招數,幾boring,每次女友都係自然由朋友開始,好少好激烈一見鍾情嗰啲,起碼了解一段時間先,唔齋睇樣,都會從對方性格同相處開始,夾唔夾好緊要,靚都會對得厭o架!

黃:用咩手法追先?

馬:開始咪行街、睇戲同食飯囉,傾吓偈了解吓,我唔介意出街畀人見,識朋友梗係會去街,唔通第一日就叫人返屋企咩,你都好驚啦。

黃:之後又點呢?

馬:好自然發生,拖佢隻手囉!本身我唔鍾意熱鬧,女仔同我一齊,我會鍾意喺屋企,過往女友有部分係得,有啲就好堅持,小事可以互相遷就,大事就要方向一致,我絕對唔大男人。

黃:你係女人湯圓。

馬:第一次有人咁讚我。

黃:女人湯圓有好多講法,有人用口或者色誘,你係好順得人意,有次同你食飯,你話鍾意女仔多嘢講。

馬:大家都啞好大鑊,通常另一半多嘢講過我。

黃:你怕唔怕女仔好嘈?

馬:睇咩程度,我有時鍾意靜,女仔要就一就。

黃:我呢方面都好犀利,好順得人意,識睇眉頭眼額,以前好難由朋友開始,依家慢慢接受,了解過覺得OK,眼緣都好緊要,默契慢慢培養。

馬:我未試過有一段好痛嘅感情,分手都係和平,拍拖總有鬧交時,最激都唔會打女人,一唔妥就唔會出聲,我一句起兩句止,表達不滿就會唔出聲,冷靜幾耐唔知,可以好耐,但都會主動氹番對方,除非件事好離譜啦。

黃:呢啲咪好囉,識得顧全大局,以前有冇試過追女仔失敗?

馬:通常追唔到就唔會追。

黃:點解?你係筍盤嚟o架!

馬:自己會知,有啲男仔咩類型都追,我唔係囉!有時都驚,筍盤係人哋客氣先咁講。

黃:我好健康,都冇受過情傷。

馬:拍過拖未o架?傳來傳去都係羅仲謙!

黃:out咗10年啦!我都有經歷過一段感情o架。

馬:幾多年前?

黃:入咗行,其實每段感情都有得着,嗰次係兩個人喺唔同位置上,有人會問我揀男友圈內定圈外,根本冇得講,要夾到,以前男友好滿足到我,當我係公主,但睇番轉頭,原來我係鍾意多溝通,當兩個人傾唔到內心嘢,心靈上滿足唔到就好難走落去,不過唔知點解都拍咗4年。

後記

黃智雯與馬國明,一個性格樂天、一個寡言,理應交流不來,沒想到碰在一起時,卻出奇地有化學作用。拍照當天,智雯經常撩馬國明玩,又扮親嘴又大擺古靈精怪甫士,未幾已把悶蛋馬國明融化,結果訪問時,馬國明頓時變成開籠雀般,表現鮮有風趣的一面,所以智雯應記一功!

081212_01
黃智雯唔介意被城中筍盤馬國明箍實。

081212_02
雖只合作過一個劇,馬國明與黃智雯玩起來十足大細路。

081212_03
馬國明這個chok look都好煞食o架!

081212_04
馬國明被黃智雯感化,鬥擺趣怪甫士。

081212_05
馬國明扮cute,黃智雯卻手托香腮。

*Credits to orientaldaily

No comments:

Post a Comment